Twaróg
półtłusty Krajanka z Jezierzyc to idealny dodatek do razowego pieczywa na
zdrowe śniadanie. Wytwarza się go naturalnie, poprzez ukwaszanie mleka czystymi
kulturami bakterii. Jest bardzo delikatny, lekko się kruszy. Ma lekko
śmietankowy smak i nutkę kwaskowości.
Posmakuj:
Świetne zestawienie: twaróg z nowalijkami. Rozkrusz
ser widelcem, dodaj 2 łyżki śmietany. Dosyp pokrojone na drobno: rzodkiewkę,
ogórek i szczypior. Dopraw solą i pieprzem. Skosztuj sam lub z razowym
chlebem.
Twaróg
Półtłusty Krajanka z Jezierzyc
Otrzymywanie:
Otrzymuje się poprzez ukwaszenie czystymi
kulturami mleczarskimi świeżego mleka. Bez dodatków zapachowych, konserwujących
i smakowych. Posiada charakterystyczny kwaskowy smak. Nadaje się doskonale do
kanapek i sałatek. Polecany cukiernikom na różnego rodzaju wypieki i ciasta,
zwłaszcza tradycyjnego sernika.
Pozostałe
informacje:
Wartość
energetyczna: 537 kJ/128kcal w 100g
Warunki
przechowywania: przechowywać w temp. 1-10 °C
Termin
przydatności do spożycia: 7 dni
Zawartość
tłuszczu w s.m. 15 +/- %
Opakowanie
jednostkowe: ok. 400g (sprzedaż wg wagi)
Opakowanie
zbiorcze: ok. 15 kg (skrzynka)